Je bekijkt nu 6 tips om je tegen een storm te beschermen met Smart Home
vtwonen.be

6 tips om je tegen een storm te beschermen met Smart Home

Hopelijk komt er snel een mooie zomer aan. De kans bestaat echter dat we ook enkele fikse stormen te verduren krijgen. Hoe kan je je tegen een storm beschermen?

Je tegen een storm beschermen met Smart Home, Build for life

Het is belangrijk om je woning en tuin goed te beschermen tegen stormschade. Met een Smart Home systeem kan je alvast een geavanceerde stormbescherming op poten zetten. Hieronder vind je 6 tips om je tegen een storm te beschermen met Smart Home bediening.

Zonneluifels automatisch oprollen

Een zonneluifel of knikarmscherm zorgt voor een aangename dosis schaduw op je terras. Maar omdat het doek op slechts één plaats bevestigd is tegen de gevel, is het ook gevoelig voor beschadigingen door rukwinden. Met een Smart Home systeem kan je dit zonnescherm automatisch oprollen wanneer de wind te fel toeneemt. Zo hoef je je geen zorgen te maken over schade aan je zonneluifel tijdens een storm.

Screens automatisch omhoog

Er bestaan inderdaad windvaste screens maar standaard screens zijn niet bestand tegen sterke windstoten. Net als bij zonneluifels kan je met Smart Home bediening je screens volautomatisch oprollen om schade te voorkomen. Zo bescherm je jezelf en je woning tegen stormschade.

Rolluiken automatisch laten zakken

In tegenstelling tot screens is het wel veilig om rolluiken omlaag te laten bij stormweer. Ze beschermen je ramen tegen rondvliegende takken en vuil. Met een Smart Home systeem kies je zelf welke rolluiken je laat zakken – allemaal of slechts enkele. Zo kan je gerust zijn tijdens een storm en hoef je je geen zorgen te maken over eventuele schade aan je ramen.

Melding voor openstaande garagedeur of -poort

Stormbescherming gaat verder dan de zonwering. Vergeet je per ongeluk je garagepoort of de deur van een tuinhuis te sluiten dan kan er flink wat schade ontstaan. Via de raam- en deurcontacten krijg je met een Smart Home systeem een melding wanneer deze niet gesloten zijn bij stormweer. Elektrische rol- of sectionaalpoorten sluiten automatisch. Zo kan je erop vertrouwen dat je garage of tuinhuis veilig is tijdens een storm.

Dakvensters automatisch sluiten

Heb je elektrisch bediende dakramen? Integreer ze dan zeker in je Smart Home configuratie voor een slimme stormbescherming. Ze sluiten automatisch bij regen, zodat de zolderkamer droog blijft. Zo hoef je je geen zorgen te maken over eventuele waterschade aan je zolderkamer.

Weersvoorspelling

Een kwalitatief Smart Home systeem heeft ook een accurate weersvoorspelling die voortdurend jouw lokale weerssituatie opvolgt. Hiermee ontvang je direct een melding op je telefoon wanneer er een storm aankomt. Op basis van de weersvoorspelling kan je ook al enkele beschermende taken vooraf uitvoeren: zonwering ophalen, dakraam sluiten, zwembadcover dichttrekken… .

Wil je graag meer vernemen over hoe je je met Smart Home bediening kan beschermen tegen een storm, neem dan zeker even een kijkje bij het bekende Smart Home merk Loxone.

Hoe kan een Smart Home systeem je beschermen tegen een storm

  • Zonneluifels automatisch oprollen
  • Screens automatisch omhoog
  • Rolluiken automatisch laten zakken
  • Melding voor openstaande garagedeur of -poort
  • Dakvensters automatisch sluiten
  • Voortdurende lokale weersvoorspelling

Bron: Loxone

Build for life | 09 05 2023