Je bekijkt nu 8 redenen waarom aluminium ramen de beste keuze zijn voor jouw project
vtwonen.be

8 redenen waarom aluminium ramen de beste keuze zijn voor jouw project

Wanneer je bouwt of renoveert, is de keuze van ramen en deuren één van je belangrijkste keuzes. Er zijn tal van factoren waarmee je rekening moet houden, zoals onderhoud, kostprijs en esthetiek. Maar waarom zou je kiezen voor aluminium ramen?

Aliplast, 8 redenen om voor aluminium ramen te kiezen, Build for life

Bouwen of renoveren? Kies voor aluminium ramen om deze redenen

Geschikt voor elke bouwstijl

Aluminium ramen zijn tegenwoordig enorm populair vanwege hun strakke en moderne uitstraling. Ze zijn er in verschillende soorten en kleuren, waardoor ze geschikt zijn voor elke bouwstijl, van klassiek tot modern. Bovendien zijn grote, slanke ramen mogelijk vanwege hun hoge stabiliteit.

Sterke isolatieprestaties

Aluminium ramen hebben vroeger geen goede isolatieprestaties geleverd, maar tegenwoordig is dit anders. Ze hebben een uitstekende isolatiewaarde, waardoor ze zelfs geschikt zijn voor passiefhuizen.

Aliplast, redenen om voor aluminium ramen te kiezen, Build for life

Redenen om voor aluminium ramen te kiezen | Foto1 Aliplast

Beschikbaar in allerlei kleuren en tinten

Aluminium ramen zijn verkrijgbaar in oneindig veel kleuren en afwerkingen, zoals mat, glanzend of structuurlak. Je kunt zelfs binnen en buiten verschillende kleuren kiezen. Een gerenommeerd fabrikant als Aliplast biedt zelfs een kleurengamma aan met 25 jaar lakgarantie.

Heel onderhoudsvriendelijk

Aluminium ramen hoef je niet te schilderen of te vernissen. Je hoeft ze enkel twee tot vier keer per jaar schoon te maken, afhankelijk van de woonomgeving en het milieu.

Lange levensduur

Bij de aankoop van nieuwe ramen let je natuurlijk ook op kwaliteit en duurzaamheid, zodat je er jarenlang van kunt genieten. Aluminium raamprofielen gaan tientallen jaren mee en zijn bijzonder kleurvast. Bovendien kunnen ze niet roesten, barsten of kromtrekken.

Aliplast, kies voor aluminium ramen om deze redenen, Build for life

Redenen om voor aluminium ramen te kiezen | Foto2 Aliplast

Een duurzame keuze

Aluminium is een 100% recyclebaar materiaal, zonder kwaliteitsverlies bij het herhaaldelijk recyclen. Door te kiezen voor aluminium draag je bij aan een beter milieu en minder CO²-uitstoot.

Geschikt voor grote raampartijen

Aluminium is licht en sterk tegelijkertijd, waardoor het zeer geschikt is voor grote raamoppervlaktes. Dit zorgt voor veel lichtinval en een ruimtelijk effect zonder af te doen aan het design en de stijl. Met een moderne, strakke bouwstijl is dit wellicht een doorslaggevende reden om voor aluminium te kiezen.

Inbraakveilig

Aluminium is bijzonder sterk en haast onbreekbaar, waardoor het een uitstekende oplossing is om inbraak te voorkomen. In combinatie met inbraakwerend beslag biedt dit een uiterst veilige oplossing.

Kies voor aluminium ramen en geniet van deze voordelen tijdens het bouwen of renoveren van je woning. Inspireer je alvast aan unieke projecten met Aliplast aluminium ramen.

Waarom kiezen voor aluminium ramen?

  • Geschikt voor elke bouwstijl
  • Sterke isolatieprestaties
  • Beschikbaar in allerlei kleuren en tinten
  • Heel onderhoudsvriendelijk
  • Lange levensduur
  • Een duurzame keuze
  • Geschikt voor grote raampartijen
  • Inbraakveilig

Bron: Aliplast

Build for life | 10 05 2023