Je bekijkt nu Ga aan de slag met de belangrijkste badkamer trends van 2023
vtwonen.be

Ga aan de slag met de belangrijkste badkamer trends van 2023

Natuurlijke materialen, organische vormen en subtiele kleuren zijn de belangrijkste badkamer trends van 2023. Badkamers worden meer en meer ook leefruimtes.

Duravit White tullip, Build for life

White Tulip by Starck, Duravit

Deze trends zijn gericht op het creëren van een behaaglijke sfeer in de badkamer, waardoor deze naadloos kan opgaan in het totale interieur van een huis. Duravit, de Duitse designbadkamerproducent, biedt inspiratie voor een stijlvolle en moderne badkamerinrichting die inspeelt op deze trends.

Duravit White tulip, Build for life

White Tulip by Starck, Duravit

Gebruik van natuurlijke materialen

Duravit Zencha, Build for life

De belangrijkste badkamer trends van 2023 | Duravit

Een belangrijke badkamer trend van 2023 is het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout, om warmte toe te voegen aan de badkamer. Deze blijvende trend in interieurontwerp wordt geassocieerd met Scandinavisch design en Japanse esthetiek. Natuurlijke materialen bieden talloze mogelijkheden voor een persoonlijke inrichting en kunnen in combinatie met planten de badkamer accentueren.

Ook een kleine badkamer wordt leefruimte

Een andere trend in badkamer design is het gebruik van kleiner maar elegant meubilair. Fabrikanten bieden nu naast sanitaire objecten ook meubels in kleinere afmetingen aan, zodat zelfs kleine badkamers omgetoverd kunnen worden tot leefruimtes. Met spiegelkasten, opbergmeubels en wastafels met opbergruimte kan er orde geschept worden en lege ruimtes kunnen dienen als blikvangers voor decoratiestukken. Met een goede inrichting kan een visueel rustgevende badkamer gecreëerd worden.

Hoogwaardige, duurzame materialen en waterbesparende oplossingen

Duurzaamheid in 2023

Duurzaamheid is ook een belangrijke trend in 2023 in de badkamerwereld. Hoogwaardige en duurzame materialen zijn steeds belangrijker en er wordt meer aandacht besteed aan badkameroplossingen die minder water verbruiken dan conventionele toepassingen. Duravit heeft met Sustano de eerste recycleerbare douchebak gelanceerd, gemaakt van het duurzame minerale materiaal DuroCast Nature. Aan het einde van hun levensduur kunnen de douchebakken worden teruggebracht naar de fabrikant of naar een plaatselijk recyclingcentrum.

Duravit Sustano, Build for life

Sustano, De duurzame en recycleerbare douchebak

Een trend van toenemende focus op hygiëne

Een trend die sinds enkele jaren speelt, is de toenemende focus op hygiëne. Innovatieve producten die het comfort van de gebruiker verhogen en bijdragen aan hygiëne, zoals handenvrije kranen, spiegels die zonder aanraking kunnen worden aangezet en douchewc’s, vinden steeds meer hun weg naar de badkamer door de toenemende digitalisering van de wereld.

Met de nieuwe HygieneFlush-spoeltechnologie en HygieneGlaze-keramisch glazuur worden 90% van de bacteriën gedood binnen 6 uur en bijna 100% na 24 uur. En de badkamerserie Soleil by Starck heeft een toilet met een overhangend filigraan deksel dat gemakkelijk vast te pakken is zonder de zitting of het keramiek aan te raken.

Is jouw badkamer aan een upgrade toe? Ga je licht dan zeker even opsteken bij Duravit. Deze gerenommeerde fabrikant biedt een waaier aan badkamercollecties aan die inspelen op de nieuwe trends van 2023.