Je bekijkt nu Hoe zorg je voor een Kentia Palm (Howea Forsteriana)
Hoe zorg je voor een Kentia palm
vtwonen.be

Hoe zorg je voor een Kentia Palm (Howea Forsteriana)

Een Kentia palm geeft een prachtige, natuurlijke elegantie aan je binnen ruimtes. Met de juiste zorg zijn deze palmen gemakkelijk te onderhouden kamerplanten, die een tropische aantrekkingskracht aan je huis toevoegen.

Het oorspronkelijke verspreidingsgebied van de langzaam groeiende Kentia palm is Lord Howe Island, gelegen voor de oostkust van Australië. Kentia palmen passen zich goed aan de buitenteelt aan, wanneer ze worden geplant in een omgeving waar het ‘s winters niet vriest en het weer het hele jaar door constant warm is.

De binnen kweek heeft de Kentia palm echter tot een populaire palm voor binnenshuis gemaakt in gematigde klimaten waar de buitenomstandigheden te koud zijn voor deze tropische schoonheid.

Deze palm is dan ook een favoriete kamerplant is voor het aankleden van interieurs in de meest uiteenlopende stijlen. De lange, dunne, enkele stammen maken plaats voor gevederde, groene bladeren die glad zijn zonder doornen of weerhaken.

In de inheemse omgeving van de Kentia palm groeit en bloeit hij op zandgrond, waardoor hij de broodnodige drainage krijgt die de palm nodig heeft voor een gezonde groei. Hoewel de Kentia palm op verschillende bodems zal groeien, mits ze goed doorlatend zijn. Best voeg je wel zand toe aan je potgrond om de zwaarte te verminderen en het vermogen van de grond om te draineren te verhogen. Volle potgrond heeft de neiging om teveel vocht vast te houden, wat voor de Kentia problemen met wortelrot kan doen ontstaan.

Voorkeurslicht

Om ervoor te zorgen dat de bladeren groene, gezonde groei verkrijgen moet de Kentia palm voldoende licht krijgt. De palm verdraagt ​​echter geen standplaats in de volle zon, omdat intens licht het blad verbrandt.

Kentia-palmen verdragen minder licht dan veel binnen gekweekte palmen. Als je de Kentia palm bij een raam op het zuiden wilt plaatsen, wat over het algemeen het zonnigste raam is, zorg er dan voor dat je het licht filtert door een gordijn. Best plaats je hem dan ook op voldoende afstand van je raam.

Hoe vaak geef je een Kentia palm water?

Tijdens de lente, de hele zomer en terwijl de Kentia palm actief groeit, moet je hem elke week water geven. In de winter, terwijl de palm in rust is, hoeft je maar om de paar weken water te geven. Als de bovenste vijf centimeter grond droog aanvoelen, is het tijd te begieten totdat de bodem goed vochtig is.

Krijgt de Kentia ook in jouw woning een plaatsje, je vindt deze sierlijke palm hier in verschillende maten.

Zijn kamerplanten jouw ding, misschien is dit stukje dan ook iets voor jou.