Je bekijkt nu Kreon vergo outdoorspot in primeur op Architect@work 2023
vtwonen.be

Kreon vergo outdoorspot in primeur op Architect@work 2023

Op de Architect@work beurs introduceert Kreon voor het eerst hun nieuwkomer Kreon vergo aan de Belgische en Nederlandse architecten. Het gaat om een geheel nieuwe productfamilie van outdoor spots die pas in 2024 officieel gelanceerd wordt.

De Kreon vergo is een tuinlamp met grondpin en verstelbare kop die dankzij een strak en elegant ontwerp naadloos integreert in elk tuindesign. Ook zijn op de beurs de outdoor armaturen Kreon wabi pillar en het binnenarmatuur Kreon aplis 60 te zien. De collecties bieden tal van mogelijkheden tot personalisatie met het maatwerkprogramma van Kreon, waardoor elk tuin- of interieurontwerp naar een hoger niveau getild kan worden. Zo kan de Kreon vergo bijvoorbeeld in verschillende afwerkingen en met toegevoegde elementen, zoals een aangepaste lichtbron, verkregen worden, afhankelijk van het specifieke tuinontwerp.

Kreon Vergo, Build for life

Kreon Vergo

Nieuwe productfamilie van outdoorspots

Naast de reeds gelanceerde Kreon wabi pillar en Kreon aplis 60, introduceert Kreon op de beurs een nieuwe compacte outdoorspot: de Kreon vergo. Dit product wordt pas in 2024 officieel gelanceerd, maar Kreon geeft nu al een preview van de nieuwe productfamilie op de architectenbeurs. De Kreon vergo heeft een IP-waarde van 67, waardoor het stofdicht is en beschermd wordt tegen regen, wind en hagel. De spots kunnen zowel in de grond bevestigd worden door middel van een grondpin als aan een boom.

Inbouwspot met gefacetteerde reflector

Het productgamma van ronde inbouwspots, de Kreon aplis 60, garandeert optimale efficiëntie en uniformiteit dankzij de nieuwste hoogperformante, gefacetteerde reflector in de armatuur. Hoge lichtopbrengst kan gegenereerd worden uit een discrete opening. De downlight lichtbundel is precies en scherp, zonder diffusie. Een andere mogelijkheid is de wall washer, een verlichtingstechniek waarbij verticale, indirecte verlichting op een ruimere afstand van de muur wordt geplaatst. Dit zorgt voor een gelijke en uniforme lichtdiffusie en een “gewassen” effect van de muur, waardoor het de ruimte vergroot. Met de ‘Tunable White’ versie met regelbare kleurtemperatuur is de Kreon aplis 60 perfect als algemene verlichting én als kantoorverlichting. De flood optiek met UGR <90 licht de ruimtes efficiënt uit, zelfs met een minimum aantal armaturen.

Kreon aplis 60 Residential, Build for life

Kreon aplis 60 Residential

Samenspel van licht en schaduw

De vrijstaande armatuur voor pad- en tuinverlichting, Kreon wabi pillar, is beschikbaar in een kleine en grote variant: wabi pillar 300 en 600. Het optisch systeem is zo afgeschermd en onzichtbaar dat het product zelf minimaal aanwezig is en het licht de show steelt.

De warmwitte kleurtemperatuur van 2700-3000K zorgt voor een aangename sfeerverlichting. De neerwaartse en assymetrische lichtbundel creëert een functionele lichtverspreiding die de paden en grondoppervlakken belicht. ​ 

Kreon wabi pillar integreert zich makkelijk in elk tuindesign. De voor- en achterzijde van de armatuur zijn gemaakt van thermisch gehard zwart glas in een zwart gepoedercoate metalen behuizing. ​

Bezoek Kreon op Architect@work 2023

Het Kreon R&D ontwikkelt in-house op maat gemaakte verlichtingsoplossingen voor elk project. Met de persoonlijke inzichten van de architect en bouwheer in het achterhoofd gaat Kreon aan de slag met het ontwerp en lichtplan. Hierin een evenwicht behoudend tussen de smaak van de light consultant en architect, de visie van Kreon, én de eigenheid van de site.

Je kan Kreon bezoeken op Architect@work 2023 in Kortrijk (Kortrijk Xpo, 11 & 12 mei 2023) en Amsterdam (Taets Art and Event Park, 27 & 28 september 2023).

Bron: Two Cents

Build for life | 08 05 2023