Je bekijkt nu Ontdek de voordelen van prefab betonbouw op Open Wervendag
vtwonen.be

Ontdek de voordelen van prefab betonbouw op Open Wervendag

Op Open Wervendag 2023 ontdek je alle voordelen van prefab betonbouw, een bouwmethode die kwalitatieve energieperformantie combineert met een snelle bouwtijd.

Op 7 mei kan je kennis maken met meer dan honderd werven waar bouwbedrijven duurzaamheid en energiezuinigheid integreren bij de bouw van nieuwe woningen, appartementen, openbare ruimten en gebouwen. Als bezoeker heb je ook de kans om in Schoten twee prachtige betonwoningen van Concrete House te bezoeken.

In deze twee compacte, energiezuinige betonwoningen merk je onmiddellijk de voordelen van prefab betonbouw. De woningen maken optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Door de doordachte benutting van de kelderruimtes zijn de woningen perfect in lijn met de woonparkvoorschriften. Thermisch inerte betonwanden, doorgedreven isolatie en toegepaste technieken maken deze woningen echte parels op het gebied van energiezuinigheid.

Concrete house, realisatie Pulle, Build for life

Ontdek de voordelen van prefab betonbouw | Concrete House

Concrete house, realisatie Oud-Turnhout, Build for life

Ontdek de voordelen van prefab betonbouw met leefkelder

Een van de voordelen van prefab betonbouw , is dat je met deze innovatieve methode hoge eisen op het vlak van isolatie en luchtdichtheid makkelijker behaalt. Daarnaast biedt prefab betonbouw ook een snelle bouwtijd. De constructie is volledig ingepakt met performante isolatie en buitenafwerking, waardoor de leefkelder het hele jaar een aangename 20° heeft, zonder extra verwarming. Ideaal voor sporten en spelen!

Bij betonwoningen gebouwd met behulp van het Concrete House bouwproces, worden de vloerplaten en wanden van de woning in de fabriek geprefabriceerd en kant-en-klaar op de werf geleverd en gemonteerd. Een van de voordelen van prefab betonbouw is dat je met deze bouwmethode je woning regen- en winddicht hebt in slechts twee maanden tijd. Dit maakt het bouwproces niet alleen efficiënter, maar ook duurzamer, omdat er minder afval en vervuiling op de werf ontstaat.

Concrete house, realisatie Zoersel, Build for life

De voordelen van prefab betonbouw | realisatie Zoersel

Deze betonwoningen zijn ook voorzien van gevelisolatie, die in combinatie met de hoge thermische inertie van beton zorgt voor een constante en comfortabele binnentemperatuur. Dit vermindert het aantal verwarmingsdagen en maakt koeling in de zomer bijna overbodig. De grote raampartijen zorgen voor extra natuurlijk licht en een prachtig uitzicht op de omgeving.

Concrete house, realisatie Schoten, Build for life

De voordelen van prefab betonbouw | realisatie Schoten

Elk project vertrekt vanuit een eigen benadering en bij de opengestelde woningen op Open Wervendag had de ontwikkelaar – Vexillum Real estate – een grote inbreng. De ontwikkelaar had de opportuniteit om beide naast elkaar gelegen percelen te verwerven die gezegend waren met een diepe zuid gelegen tuin. Hierdoor zijn bij beide woningen de leefruimten geschakeld aan de buitenruimte en wordt daglicht doorheen de hele woning gefilterd.

Daarnaast is er bij beide woningen in Schoten een patio naar de kelder geïntegreerd, die fungeert als een zichtas voor het daglicht dat doorstroomt naar de kelderverdieping. Hierdoor worden de ruimtes die grenzen aan deze patio in de kelder omgevormd tot kwalitatieve leefruimtes. Leefkelders vormen opnieuw een van de voordelen van prefab betonbouw. Voor de materiaalkeuze is er in de woningen in Schoten gekozen voor een gladde pleister met een betonlook in aardetint. In combinatie met de houten bekleding ontstaat er een natuurlijk en zacht ogend geheel dat geheel in harmonie staat met de grote raampartijen.

Heb je er de gelegenheid voor, bezoek dan zeker deze prachtige woningen op Open Wervendag 2023.

Info Open Wervendag :   Wezelsebaan 102 A en B, 2900 SCHOTEN | Zondag 07 05 23 – 10u-17u

Je kan ook steeds een bezoekje brengen aan de kijkwoningen in Herent en Olen.

Build for life | 20 04 2023