Je bekijkt nu Open Wervendag maakt 100 topwerven toegankelijk voor het grote publiek
Werf Kanaalkom Hasselt, te bezoeken tijdens Open Wervendag
vtwonen.be

Open Wervendag maakt 100 topwerven toegankelijk voor het grote publiek

De bouwsector staat voor vele uitdagingen, waaronder klimaatverandering, stijgende energieprijzen, grondstoffentekorten, digitalisering en de toenemende focus op duurzaamheid en circulariteit. Tijdens Open Wervendag kun je zien hoe de bouw met deze uitdagingen omgaat en wat onze aannemers kunnen bereiken.

Zo kan je op 7 mei bijvoorbeeld enorme verkeerswisselaars, kaaimuren of spoorwissels voor treinen bekijken die Belgische bouwbedrijven aanleggen. Je kan ook een bezoek brengen aan een van de vele openbare gebouwen die momenteel worden gebouwd of verbouwd, zoals ziekenhuizen, rechtbanken, zwembaden, … .

Ben je eerder geïnteresseerd in de bouw van woningen en appartementen, dan kan je tientallen aannemers bezoeken die verspreid over het hele land duurzaamheid en energiezuinigheid combineren om aan de strengste energie-eisen te voldoen. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de technologische kant van de bouw, is er eveneens een waaier aan mogelijkheden, zoals de bouw van het research-and-development centrum van Daikin, het bouwdok in Zeebrugge waar de onderdelen van de Scheldetunnel worden gebouwd, of de verbreding van een scheepsluis over de Maas.

momenteel 16.000 openstaande bouwvacatures

Open Wervendag trekt traditioneel een breed publiek, waaronder (ver)bouwliefhebbers, gezinnen met kinderen en buurtbewoners die geïnteresseerd zijn in de grote werf om de hoek. Jongeren vormen eveneens een belangrijke doelgroep. Open Wervendag wil hen kennis laten maken met de diversiteit van de bouw en hen enthousiasmeren voor een toekomst in de bouwsector. Momenteel staan er namelijk 16.000 vacatures open in de bouw.

Wil je graag kennis maken met de 100 deelnemende werven overal ten lande? Kijk dan snel even op https://openwervendag.be/werven

Bron: Embuild