Je bekijkt nu Skylux op Architect@work 2023 met uniek, innovatief dakvenster
vtwonen.be

Skylux op Architect@work 2023 met uniek, innovatief dakvenster

Het dakraam is inmiddels al meer dan 100 jaar oud en heeft zich in die tijd ontwikkeld van een eenvoudige koepel tot een draaikiepraam. Vandaag de dag gaat de technologische vernieuwing nog steeds door en dat heeft geleid tot het nieuwe SKY10 kantelbare dakraam van de Vlaamse fabrikant Skylux.

Skylux SKY10 kantelbaar dakraam, Build for life

Een kanteldakraam met een uniek ontwerp

Er zijn veel verschillende types dakvensters verkrijgbaar. Het SKY10 kanteldakraam van Skylux onderscheidt zich dankzij zijn unieke ontwerp. Het dakraam laat frisse lucht binnen en houdt in de zomer muggen en hitte buiten.

In tegenstelling tot een traditioneel kantelraam dat om zijn as draait, werkt een kanteldakraam met kiepstanden. Dankzij een nieuw en vooruitstrevend scharnier, ontwikkeld door Skylux, kan het dakvenster in één eenvoudige beweging gedraaid worden tot de buitenzijde perfect verticaal aan de binnenkant staat.

Het unieke scharniersysteem zorgt voor een lichtkoepeleffect, wat leidt tot een groter bruikbaar vloeroppervlak en een panoramisch zicht.

Hoge isolatie- en akoestische waarden

Een belangrijk aspect bij de keuze van een dakvenster is de isolatiewaarde. Met een waarde van 1 W/m²K biedt het Skylux dakraam uitstekende isolatie. Dit zorgt ervoor dat extreme warmte, koude en lawaai het hele jaar door buiten gehouden worden.

Op het gebied van akoestiek is het Skylux SK10 dakvenster volledig geluidsdicht. Het raam laat gemiddeld slechts 37 dB door. Ter vergelijking: een koelkast stoot ongeveer 39 dB uit. Dit zorgt ervoor dat bewoners kunnen genieten van een goede nachtrust.

Skylux SKY10 kantelbaar dakraam met kinderbeveiliging, Build for life

Veiligheid staat voorop

Een open raam kan een bron van nieuwsgierige kinderen zijn en kan leiden tot ongelukken. Het Skylux dakvenster is in de gekantelde stand voorzien van kinderbeveiliging. Alvorens het raam helemaal begint te draaien, vergrendelt het. Daarnaast is het standaard voorzien van Veilig Wonen® goedgekeurde handgrepen voor maximale veiligheid.

Het dakraam van het Skylux is ook één van de veiligste ramen op de markt dankzij de vierpuntsvergrendeling in de gesloten- en ventilatiestand en het SKG-gecertificeerde inbraakwerende slot.

Eenvoudig onderhoud voor meer comfort

Bij traditionele kiepdakramen wordt het glas aan de buitenkant op een profiel geplaatst, waardoor vuil zich ophoopt en er een risico op mos vorming ontstaat. Door het continue overloopsysteem van Skylux worden regen en stof onmiddellijk afgevoerd. Het ontwerp en mechanisme van het SKY10 zorgen er bovendien ook voor dat het wassen van de buitenkant van het raam heel eenvoudig wordt.

Je kan kennis maken met dit nieuwe kantelbare dakraam van Skylux op Architect@work 2023, in Kortrijk (Kortrijk Xpo, 11 & 12 mei 2023) en Amsterdam (Taets Art and Event Park, 27 & 28 september 2023).

Bron: Two Cents

Build for life | 08 05 2023