Je bekijkt nu Staenis, je egaline en hechtende chape eenvoudig zelf leggen
vtwonen.be

Staenis, je egaline en hechtende chape eenvoudig zelf leggen

Staenis geniet in Vlaanderen reeds enkele jaren ruime bekendheid met hun egalisatierooster voor vloeropbouw. Met dit handige systeem plaats je zelf een stevige en vlakke basis voor je vloer en bekom je een professionele vloeropbouw zonder ervaring.

Staenis egalisatierooster voor vloeropbouw, Build for Life

Een ondervloer of een dekvloer leggen – ‘chappen’ in de volksmond – is iets waar de meeste doe-het-zelvers zich niet aan wagen. Staenis, opgericht door Tom Verstaen en Daisy Bohyn, heeft daar sinds enkele jaren verandering in gebracht.

Met het Staenisrooster beschik je over een zelfbouwsysteem voor kleine oppervlaktes om zelf snel en eenvoudig een vloeropbouw te plaatsen. Je plaatst het rooster, vult het op met het juiste materiaal en vlakt het uit. Omdat het rooster blijft zitten, wordt de kans op scheuren en barsten aanzienlijk kleiner. Bovendien laten de verschillende vakken van het rooster toe om de vloeropbouw te spreiden over verschillende dagen, wat bij de klassieke werkwijze onmogelijk is.

Staenis rooster, vloeropbouw voor de doe-het-zelver, Build for Life

Vloeropbouw met het Staenis rooster

Met het Staenisrooster kan je je leefruimte-, badkamer-, zolder-, tuinhuis- en terrasvloeropbouw zelf creëren. Vervolgens kan je overgaan tot de bekleding hiervan met een waaier aan vloerbekledingen.

Ondertussen maken overigens niet alleen doe-het-zelvers gebruik van het systeem. Ook professionele bouwbedrijven hebben de weg naar de Staenis vloeren gevonden. Zo’n 3.000 particulieren en professionals legden in de loop van de afgelopen jaren al voor meer dan 80.000 vierkante meter (een twintigtal voetbalvelden) aan Staenis vloeren. De Staenis klanten bevinden zich lang niet meer enkel in Vlaanderen. Ook Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk hebben het Staenis rooster ontdekt. 

En na de grootste Europese landen wil Staenis nu ook graag de Amerikaanse bouwmarkt democratiseren, legt medeoprichter Daisy Bohyn uit. “We willen onze groei dit jaar verdubbelen naar 1 miljoen euro. We voeren momenteel volop gesprekken om ook op de Amerikaanse markt actief te worden. Daarnaast zetten we sterk in op duurzaamheid en willen we ook een nieuw circulair product lanceren.”

Een exportproduct om in de gaten te houden. En misschien ook iets voor jouw nieuwe vloer?

Het Staenis egalisatierooster is online verkrijgbaar via de Staenis webshop. Via een handige calculator kan je hoeveelheden berekenen en een offerte aanvragen. 

Bron: Manley

Build for life | 08 05 2023