Je bekijkt nu Vernieuwbouw met Reynaers Aluminium ultraslanke raamprofielen
vtwonen.be

Vernieuwbouw met Reynaers Aluminium ultraslanke raamprofielen

Reynaers open hoek, Build for life

Een bestaande woning omvormen tot een nieuwbouw met ultraslanke raamprofielen is een architecturale uitdaging. Bv. op vlak van overspanningen en raamopeningen.

Architect Dimitri Van den Bossche van BAO Architecten loste dit probleem in dit project op met een aanbouw, die de hele woning opentrekt richting de tuin. Grote raamopeningen doen de grens tussen binnen en buiten vervagen.

De Reynaers Aluminium HiFinity hoekpartijen vormen hier de absolute blikvangers. Met hun ultraslanke raamprofielen sluiten ze mooi aan bij het minimalistisch design van de woning. De profielen werden subtiel weggewerkt in muren en vloeren. Zo ontstaat een uitzonderlijk groot glasoppervlak. Nog een leuk detail; de HiFinity schuiframen kregen een elektrische bediening die gekoppeld werd aan het domoticasysteem. Met één druk op de knop gaat alles open of dicht. Ook vanop afstand.

Reynaers ConceptPatio 155, Build for life
Reynaers Aluminium, ConceptPatio 155

Op andere plaatsen werden MasterLine 8 HI Functioneel en MasterLine 8 HI Verborgen vleugel profielen gebruikt. Het voordeel van de Verborgen vleugel is dat je aan de buitenzijde amper het verschil ziet tussen draai en draai-kiep ramen, iets wat designliefhebbers zeker appreciëren. 

Voor de architect was aluminium een logische keuze. Vooral omwille van het esthetische karakter van de ultraslanke raamprofielen.

Een minimalistische villa in Haasdonk met ultraslanke raamprofielen

Reynaers MasterLine 8, Build for life
Reynaers Aluminium, MasterLine 8

Aluminium laat zeer grote raampartijen toe zonder extra verstevigingen. Dat geeft een soort van ontwerpvrijheid, wat bij andere materialen vaak ontbreekt. Bovendien is het een duurzaam product. Aluminium is oneindig recycleerbaar, waardoor het een lage milieu-impact heeft.

Ook voor de bouwheer was de materiaalkeuze snel gemaakt. Hij is namelijk zaakvoerder van Boven Yvo, een Reynaers Vakman die zich specialiseert in aluminium buitenschrijnwerk. “Al meer dan 30 jaar kiezen we voor Reynaers Aluminium. Vooral omwille van hun R&D. We kunnen altijd  beroep doen op hun technische kennis om problemen op te lossen of nieuwe uitdagingen aan te gaan.”

Bij dit project dienen de raamsystemen ook om een kleurelement aan de architectuur toe te voegen. In dit geval een champagnekleur. Die past erg goed bij de bleke gevelsteen en witte crepi. Ook in het interieur komt deze tint regelmatig terug.

De champagnekleur werd bereikt via een anodisatie. Deze oppervlaktebehandeling heeft meerdere voordelen. Ze is heel sterk omdat het materiaal zelf oxydeert en er geen extra laag wordt aangebracht. Daarnaast is geanodiseerd aluminium geschikt voor corrosiegevoelige omgevingen. Dat is dus een win-win!

Bron: Reynaers Aluminium

Build for life | 13 04 2023