Je bekijkt nu Waarom kiezen voor een tuinkamer: ervaar het hele jaar door de schoonheid van je tuin!
vtwonen.be

Waarom kiezen voor een tuinkamer: ervaar het hele jaar door de schoonheid van je tuin!

Renson terrasoverkapping, Build for life (3)

Een tuinkamer is de perfecte oplossing voor wie op zoek is naar een extra ruimte om te ontspannen, te werken of te dineren in zijn of haar eigen tuin. Maar waarom zou je precies kiezen voor een tuinkamer en waar moet je rekening mee houden bij het plaatsen van een overkapping?

Een vrijstaande tuinkamer is een afzonderlijke unit, zonder een directe toegang vanuit de woning. Dit type overkapping is ideaal als je wilt genieten van een diepe tuin en rondom zicht op de natuur wilt houden. Anders dan bij een veranda wordt met een tuinkamer je zicht niet belemmerd vanuit je huis. Een vrijstaande tuinkamer is een duurzame oplossing om in elk seizoen maximaal van je tuin te genieten.

Het inrichten van een tuinkamer vormt een leuke uitdaging, je kan hierbij aansluiten bij de stijl van de rest van je woning of net een heel aparte sfeer creëren. Met een vrijstaande tuinkamer beschik je over een terras- of tuinoverkapping met schuifpanelen of met glazen schuifwanden. Er hoeven dus geen structurele werken aan de gevel van je woning uitgevoerd te worden, wat schade aan je woning voorkomt. Tegelijkertijd creëer je wel meerwaarde voor jezelf en eventuele kopers als je ooit wilt verhuizen.

Waarom kiezen voor een tuinkamer

Waarom kiezen voor een tuinkamer | Renson

Omdat een tuinkamer een vrijstaande unit is, heb je de vrijheid om te spelen met de positionering van de unit en het gebruik van grote glasoppervlakten en minimalistische profielen. Hierdoor geniet je van maximale lichtinval en blijft de tuinkamer een luchtige, open sfeer behouden. Een belangrijke overweging is hierbij wel om zonwering te voorzien, zodat de temperatuur in de tuinkamer aangenaam blijft tijdens de warme zomermaanden.

Met een tuinkamer geniet je het hele jaar van je tuin

Earth Oasis Renson, Build for Life

Waarom kiezen voor een tuinkamer | Renson

Een belangrijk voordeel van een vrijstaande tuinkamer is dat je geen bouwvergunning nodig hebt onder bepaalde voorwaarden. Zo heb je voor losstaande gebouwen zoals bijvoorbeeld een vrijstaande tuinkamer, een tuinhuis of een carport waarvan de oppervlakte maximum 40m² bedraagt, geen vergunning meer nodig. De constructie mag dan niet hoger dan 3,5m zijn en moet binnen een straal van 30m rond de woning opgetrokken worden. Verder moet je in de zijtuin 3m van de perceelgrens blijven en in de achtertuin 1m. Wil je graag beginnen met het ontwerpen van je moderne tuinkamer, informeer dan wel even bij je gemeentediensten er lokaal geen specifieke stedenbouwkundige voorschriften van toepassing zijn.

Met een tuinkamer heb je de mogelijkheid om je eigen droomontwerp te creëren en volledig te personaliseren. Je hebt de keuze uit een waaier aan materialen en extra opties waarmee je je tuinkamer kan aanpassen aan jouw persoonlijke stijl. Online vind je heel wat inspiratie maar deze online outdoor configurator helpt je alvast een handje in je voorbereiding. Ga aan de slag en visualiseer jouw droomontwerp alvast.

Bron: Renson

Build for life | 21 04 2023