Je bekijkt nu Wat is een overkapping?
vtwonen.be

Wat is een overkapping?

Renson Outdoor terrasoverkappingen, Build for life

Een overkapping is een bouwconstructie die aan of bij een bestaand gebouw, zoals een woning, wordt gemonteerd en die een beschutte buitenruimte creëert. Een overkapping is samengesteld uit een dakbedekking en palen, waarbij je met materialen zoals hout, metaal en glas het design zelf naar je eigen stijl bepaalt.

Een overkapping aan je huis biedt extra leefruimte die naadloos aansluit bij je bestaande woning. Met dit verlengstuk van je huis geef je jezelf meer mogelijkheden om tot rust te komen en gezellig van je tuin te genieten in alle comfort en privacy.

Wat is een overkapping zonder een waaier aan stijlopties?

Renson Outdoor terrasoverkapping Algarve, Build for life

Wat is een overkapping | foto Renson

Een overkapping kan je invullen naargelang je behoefte, of je nu een keuken wil opzetten, speelruimte voor de kinderen wil creëren, of een plek zoekt om te werken of te ontspannen. Of het nu schaduw is in de zomer en beschutting in de winter, met maximale lichtinval en hedendaags comfort krijg je extra ruimte om te genieten van het leven.

Een heel jaar genieten van je tuin

Naast extra leefruimte biedt een overkapping nog andere voordelen. Heb je je overkapping aan je woning dan kan je bij regenachtig weer gewoon je huis uitlopen en van je tuin genieten terwijl je droog blijft. Een overkapping aan huis vormt ook een buffer tegen de kou en is daarom een extra isolatielaag voor je gevel. Zo bespaar je meteen ook op stookkosten. De gevel van je huis wordt extra beschermd tegen fel zonlicht, slagregen of hagel. Een investering in een aangebouwde overkapping vertaalt zich ook in een hogere waarde van je huis. Een slimme keuze voor vandaag en voor morgen.

Op vlak van materiaal en technische snufjes zijn er eindeloze mogelijkheden voor een overkapping aan huis. Aan de hand van je dagelijkse routines en ruimtebeleving – vooral de ruimte die je vandaag mist – kun je kiezen voor een model dat het best bij je past.

Je kan bv. opteren voor een overkapping met geïntegreerd lamellendak van kantelbare lamellen die zich, via een slanke dakstructuur, perfect integreren in je architectuur. Dergelijk lamellendak is bestand tegen regen en zon. En eenvoudig te sturen naar wens. Je kan ook kiezen voor een overkapping met openschuifbare lamellen die niet alleen draaien, maar bij aangenaam weer ook helemaal wegschuiven in de structuur van je overkapping. Of een overkapping met glazen schuifwanden waardoor je maximaal contact houdt met het groen in je tuinen en die je een panoramisch uitzicht en maximale lichtinval biedt. Je kan je overkapping inrichten als tuinkamer, buitenkeuken, lounge of poolhouse: met het juiste meubilair en de juiste accessoires.

Extra ruimte om te ontspannen

Ben je op zoek naar extra leefruimte, een plek waar je helemaal tot rust kan komen of gezellig kan samen zijn met vrienden? Met een overkapping aan huis creëer je snel en gemakkelijk extra woonruimte. Vind hier alvast heel wat inspiratie of simuleer je mogelijkheden met deze configurator.

Bron: Renson

Build for life | 01 04 2023