Je bekijkt nu Snel een mobiele opslagruimte huren? Handig werken is ruimte maken!
Wat kost een tijdelijke opslagruimte?
vtwonen.be

Snel een mobiele opslagruimte huren? Handig werken is ruimte maken!

Een tijdelijke opslagruimte voor je meubelen huren tijdens je renovatie is een handige oplossing. Immers wanneer je gaat renoveren kom je al snel in een situatie waarin je meubelen en inboedel je het makkelijk werken belemmeren.  70% van de Vlaamse woningen dateert van voor 1980. Het is dan ook de verwachting dat er de volgende jaren een belangrijke renovatiegolf zal plaats vinden. Gebruik kunnen maken van een professionele tijdelijke opslag service zal voor heel wat renoveerders dan ook erg van belang zijn. Maar wat kost een tijdelijke opslagruimte? Welke factoren bepalen de huurprijs? En kies je best voor een vaste tijdelijke opslagruimte voor je meubelen en inboedel of een mobiele tijdelijke opslag?

Voordelen van het huren van een tijdelijke opslagruimte

Om de vraag te beantwoorden, wat kost een tijdelijke opslagruimte, is het van belang de voordelen ervan in ogenschouw te nemen.

Eén van de grootste voordelen  van je meubelen en inboedel bij een opslagservice onder te brengen is uiteraard de ruimte die je krijgt. Vooraf een goeie inschatting kunnen maken van de opslagruimte die je nodig hebt, is hierbij belangrijk. Hiervoor kan je bv. gebruik maken van deze online calculator die je perfect aangeeft met welk volume je best rekent. Het volume van je opslagruimte zal ook mee de kost ervan bepalen.

Het huren van een opslag bij een professionele opslagservice heeft echter een betrekkelijk lage kost omdat je erg flexibel kan werken met de huurperiode. Een tijdelijke opslagruimte huren, zowel een vaste als een mobiele, doe je immers per maand. In sommige gevallen zelfs per week. De totale huurperiode is uiteraard eveneens een factor die de kost van een tijdelijke opslagruimte voor je meubelen en inboedel mee bepaalt.

Een belangrijk voordeel van het huren van een opslag bij een professionele opslagservice, is dat je dit met gerust gemoed doet. Je meubelen en inboedel worden immers doorlopend beveiligd.

Je opslagunit is ook voorzien van een aangepast binnenklimaat. Zo is je inboedel doorlopend beschermd tegen vocht, kilte en hitte.

Anderzijds kan je bij het huren van een tijdelijke opslag voor je meubelen en inboedel gebruik maken van een aantal handige hulpmiddelen die door de opslagservice kunnen worden voorzien. Verhuisdekens, noppenfolies, flessenbeschermers, meubelhondjes, … .

Voordelen van een mobiele tijdelijke opslagruimte

Waar het huren van een mobiele opslagunit een aantal belangrijke voordelen biedt t.a.v. een vaste tijdelijke opslagruimte, is echter precies op het vlak van service. Zonder dat dit de kost erg verhoogd.

Een mobiele tijdelijke opslagruimte voor je meubelen en inboedel is niet gebonden aan haar locatie en wordt dus naar jou toe gebracht. Je hoeft zelf niet over transport te beschikken. Als je je meubelen en inboedel klaar hebt staan op de beneden verdieping, kan je onmiddellijk de mobiele opslag vullen.

Bovendien word je door de opslagservice ook geholpen bij het laden van de mobiele tijdelijke opslag. De opslagunit kan op die manier dezelfde dag door de opslagservice ook nog vervoerd worden naar de opslagvestiging. Indien je dit echter wenst kan de mobiele opslagruimte enkele dagen voor je deur blijven tot wanneer je de opslag gevuld hebt. In dit geval zal de kost wel verhoogd worden met een tweede transport.

Met een mobiele tijdelijke opslagunit kan je ook makkelijk een onderscheid maken tussen de spullen die je sneller terug zal nodig hebben en degene die je langer wenst op te slaan. Een kleinere tijdelijke opslag kan je dan inzetten voor dat wat je eerder nodig zal hebben.

Met het huren van een mobiele tijdelijke opslagruimte wordt je dus een aantal voordelen geboden die je niet hebt met een vaste opslagruimte. Ga je renoveren, dan durven we te adviseren zeker gebruik te maken van een opslagservice voor het huren van een mobiele tijdelijke opslagruimte.

Richtprijs

Om een richtprijs te bieden en de vraag te beantwoorden, wat kost een tijdelijke opslagruimte, hebben we een simulatie gemaakt. Hiervoor hebben we deze volume simulator en deze prijs calculator gebruikt.

We hebben gerekend met de meubelen en inboedel van een woonkamer, eetkamer, keuken, badkamer en 2 slaapkamers. Voor de renovatie zijn we uitgegaan van de veronderstelling dat keuken en badkamer een nieuwe inrichting krijgen en enkel de losse inboedel dient bewaard te worden. In totaal komen we zo aan een maximum volume van 16 m3. De kost van een tijdelijke opslag voor je meubelen en inboedel, met een mobiele opslag, bedraagt in dit opzet 240 EUR per maand, exclusief btw. Dit is inclusief transport binnen een straal van 30 km.

een tijdelijke opslagruimte nodig ?